Web Yazılım

Web yazılım, web tabanlı uygulamaların geliştirilmesi için kullanılan yazılım türüdür. Web tarayıcısı üzerinden erişilen ve çeşitli işlevler sunan dinamik web sayfalarının oluşturulmasını sağlar. Bu yazılımla internet üzerinden erişilebilen ve etkileşimde bulunulabilen web sayfaları oluşturulmaktadır.

Web yazılım, birden fazla teknoloji ve yazılım diliyle yapılabilmektedir. Bu dil ve teknolojiler oluşturulacak yazılımının işlevine bağlı şekilde değişiklik gösterir. E-ticaret sitelerinden banka yazılımlarına, sosyal medya platformları ya da çevrimiçi oyunlara dek pek çok alanda bu yazılımlar kullanılmaktadır. Bu alanların her biri için farklı yazılımsal ihtiyaçlar ortaya çıkabilmektedir.

Web Yazılım

Web Yazılım Nedir?

Web yazılımı, web tabanlı uygulamaların geliştirilmesinde kullanılan bir yazılım türüdür. İnternet üzerinden erişilebilen ve kullanıcılarla etkileşimde bulunan dinamik veya statik web sayfaları ve web uygulamalarının oluşturulmasını sağlar. Bu yazılımlar genellikle bir sunucu tarafında çalışır ve web tarayıcıları aracılığıyla erişilebilir.

Bu yazılımlar farklı mecralarda kullanılmak üzere farklı amaç ve içeriklerle oluşturulabilir. Bu doğrultuda özelleşmiş birden fazla yazılım dili mevcuttur, ihtiyaçlar doğrultusunda bir ya da birkaç tanesi kullanılabilir. Doğru yazılım dilleri aracılığıyla hazırlanmış yazılım ve web tasarımı, web tabanlı uygulamaların diğer tüm evrelerinde doğru şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

Web yazılımı esnasında gerekli bazı temel bileşenler şu şekildedir;

Tarayıcıda görülen kullanıcı arayüzünü oluşturan teknolojilerdir. HTML, CSS ve Javascript bu süreçte kullanılan ana dillerdendir.

Veri işleme, veri tabanı etkileşimi gibi işlevler bu teknolojilerle yönetilir. Veritabanlarına bağlanmak, verileri işlemek ve sonuçları kullanıcıya sunmak için kullanılır.

Web uygulamalarının veri depolama, sorgulama ve yönetme adımları için kullanılan yazılım sistemleridir. Veri ekleme, güncelleme gibi aşamalarda kullanılmaktadır.

Web tasarım ve yazılımı bir web sitesi oluşturmanın en önemli adımlarıdır. Bu işlemlerin alanında uzman, müşterinin beklentileri konusunda deneyimli yazılım ajansları aracılığıyla yapılması gerekir.

Yazılım Programları

Günümüzde kullanılmakta olan pek çok yazılım programı vardır. Bunlardan her biri farklı özellikleriyle öne çıkar. Kişi veya firmanın gereksinimleri doğrultusunda uygun programlama dilleri eşliğinde web yazılımının hazırlanması gerekir. Bu programlardan bazıları ile web sitesi tasarımı ve yazılımının yapılabilmesi mümkündür. Bazı web yazılımı programları ise yalnızca sitenin bir alanında ya da belirli bir işlev için kullanılabilir.

İçerik Yönetim Sistemleri (CMS)

Bu yazılımlar aracılığıyla web sitesinin kullanılması ve güncellenmesi kolaylaşmaktadır. WordPress, Joomla gibi yazılım programları, dinamik ve işlevsel web siteleri oluşturulmasını sağlamaktadır.

E-Ticaret Platformları

Online mağaza ve alışveriş sitesi oluşturmak için kullanılmakta olan yazılım dilleridir. Shopify, Magento, WooCommerce vb. ile ödeme işlemleri, envanter yönetimi gibi alanlardaki işlevler desteklenecektir.

Web Geliştirme Çerçeveleri (Frameworks)

Django, Flask (Python için), Express.js (Node.js için), Laravel (PHP için) gibi web geliştirme çerçeveleri, geliştiricilere dinamik ve işlevsel web uygulamaları oluşturmak için gereken araçları ve yapıları sağlar.

Yazılım Web Tasarım Nedir?

Bir web sitesinin görünümü ve işlevselliği ile ilgili tüm çalışmalar, yazılım web tasarımı sürecine dahildir. Bu noktada; kullanıcı deneyimi (UX), kullanıcı arayüzü (UI) ve genel estetik görünümün geliştirilmesi website tasarımı ve yazılımı sürecinin parçalarındandır. Yazılım uzmanı ve web tasarımcı tarafından yapılan tüm çalışmaların sonucunda etkin biçimde ve tüm işlevlerini yerine getirerek kullanılacak web siteleri ortaya çıkar.

Bir web sitesi hazırlanırken gerekli olabilecek adımlar pek çok detaya bağlı biçimde değişir, her site için bu gereksinimler yeniden düzenlenecektir. Bununla beraber bu adımlardan sürece en sık dahil olanlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Kullanıcının web sitesinden beklentileri ve olası ihtiyaçları tam olarak tespit edilir.
  • Web sitesi genel düzeni işlevlerini belirleyen bir prototip/wireframe oluşturulur.
  • Web sitesinin renk paleti, tipografisi vb. grafik tasarım bölümünde hazırlanır.
  • UX ve UI (kullanıcı deneyimi ve arayüzü) sitenin yapısına uygun şekilde tasarlanır.
  • Web sitesinin işlevlerine uygun kodlama dili kullanılarak tasarımlar kodlanır.
  • Tasarım ve geliştirmenin iyileşmesi, hata veya sorunların tespiti için test yapılır.
Web Yazılım

Kurumsal Web Tasarım ve Yazılım

Web yazılımları, internet üzerinden erişilen ve çeşitli işlevler sunan uygulamaların geliştirilmesi için kullanılan bir yazılım türüdür. Farklı teknolojiler ve diller kullanılarak geliştirilebilir ve kullanıcıların tarayıcıları üzerinden erişebildiği dinamik web sayfaları oluşturur. Kurumsal web tasarım ve yazılım şirketin çevrimiçi varlığını ve imajını yansıtan bir web sitesi oluşturma sürecidir.

Bir şirketin kurumsal web yazılımı ve tasarımı için web ajansı, yazılım ajansı gibi alandaki profesyonel işletmelerden destek alması pek çok açıdan fayda sağlar.

Web Yazılımı Desteği Almanın Avantajları
Firmanın iyi bir ilk izlenim kazanması ve dikkat çekici olması
Marka kimliği ve tutumunun doğru şekilde ifade edilmesi
Kolayca gezilebilir ve pek çok işleme elverişli bir web sitesi
Arama motoru optimizasyonuna (SEO) elverişli bir yapı/içerik
Farklı ekran ve boyutlarda kolayca kullanılabilir bir web sitesi

Profesyonel web tasarım ve yazılım hizmetleri almak, firmanın pek çok açıdan yükselmesini s ağlayacaktır. Bu sitelerin etkileşimlerinin kolayca ölçülebilmesi, site başarısının takip edilebilmesini sağlayacaktır. Ankara Web Tasarım, bu alanda pek çok hizmetin bir arada verildiği bir ajanstır. Merak ettiklerinizle ilgili bilgi almak, randevu ve talep oluşturmak için bize ulaşabilirsiniz.