yasaklı sitelere giriş

Yasaklı Sitelere Giriş

Yasaklı sitelere giriş programları veya yöntemleri çeşitli nedenlerle giriş kısıtlaması getirilen internet sitelerine erişim imkanı tanıyor. Her geçen bu tip sitelere girmeyi sağlayan program ve uygulamalara yenisi ekleniyor. Çeşitli nedenlerle yapılan sansürleri aşmak üzere üretilen yazılım çeşitleri hem bilgisayarlarda hem de cep telefonlarında kullanılabiliyor. Ücretli ve ücretsiz edinilebilecek yazılımlar, bilgisayar kullanıcılarının özgürlük alanını genişletiyor.

Yasaklı sitelere giriş için kullanacağınız programları kullanırken yine de dikkatli olmanızda, güvenliğinizi tehdit eden eylemler içine girmemenizde fayda vardır. Yasaklı sitelere girmek için yazılımları kullanmanın dışında pek çok farklı yöntem vardır. Özellikle cep telefonlarında kullanılan VPN hizmeti veren tarayıcı eklentileri, internet kullanıcılarını her zaman ve mekanda özgür kılıyor. Güvenli ve kolay bir biçimde kullanabileceğiniz bu eklenti, program ve uygulamalar kimliğinizi gizleyerek internet sitelerine girmenizi sağlıyor. Ancak unutmamalısınız ki bu sitelere girmeniz hukuki bir sorun oluşturmasa da bu sitelerin yasadışı eylemlerine katılmanız suç teşkil etmektedir.

Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemleri

Engelli Sitelere Giriş internet sağlayıcısı tarafından veya çeşitli hukuki koşullardan dolayı yasaklanmış web sitelerini ziyaret edilebilmesi yöntemlerini içerir. Mahkeme kararlarıyla, kanun ve yönetmelik maddeleriyle yasaklanan siteler, geçici bir süre kapatıldığı gibi bu sitelere kalıcı olarak da girilemeyebilir.

İnternette farklı sebeplerle yasaklanan sitelere girebileceğiniz farklı yollar bulunmaktadır. Mahkeme kararları, kanun ve yönetmelik maddeleri ile yasaklanan sitelere hem geçici hem de kalıcı olarak girilemeyebilir. Bazı dönemlerde, farklı gerekçelerle yasaklanan Wikipedia, Youtube ve Twitter gibi sitelere hem bilgisayar hem de cep telefonu üzerinden rahatça girebilirsiniz. Yasaklı sitelere DNS adreslerini değiştirerek, Proxy sitelerinden yararlanılarak, farklı site ya da eklentiler kullanılarak ve birtakım uygulamalar aracılığıyla girilebilir.

Yasaklı Olan Siteler

Yasaklı siteler arasında günümüzde kamuoyunu en çok meşgul edeni Wikipedia’dır. Halen Türkiye’den, normal şartlarda girişin mümkün olmadığı bu siteye zaman zaman yasaklanan Youtube, Twitter gibilerini de ekleyebiliriz. Erişimi çocuklar ve gençler için sakıncalı görülen ve mahkeme kanalıyla yayınına son verilen cinsel içerikli siteler ile sapkınlığa sebep olabilecek siteler de vardır. Özellikle terör örgütlerinin propagandasının sıkça yapıldığı siteler de yayın yasağı almaktadır. Ancak belirtmek gerekir ki bu sitelere, yayın hayatını sürdürdükleri müddetçe birtakım programlar aracılığıyla giriş yapmak mümkündür.

Yasaklı Sitelere Girmek Suç mudur?

Sayısı her geçen gün artan yasaklı sitelere girmek, hukukçulara göre suç değildir. Çünkü bu sitelere girişi engelleyen bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Böyle bir düzenleme olmasa da yasaklı sitelere girerek bu sitelerdeki illegal faaliyetlere dahil olmak suç olarak addedilebilir.

Yasaklı Sitelere Giriş Yapılabilir mi?

Yasaklı sitelere giriş, DNS adreslerini değiştirerek, Proxy sitelerinden yararlanılarak, farklı site ya da eklentiler kullanılarak ve birtakım uygulamalar aracılığıyla yapılabilir.

Proxy sitelerinden destek almak, şu sıralarda yasaklanan sitelere giriş yapmak için en popüler yöntemlerden biridir. Ktunnel, Hide.me, Gir.im, Hide my Ass, Croxy Proxy gibi adresler daha da çoğaltılabilecek proxy sitelerinden birkaçıdır. Bu sitelerde bulunan arama modülüne ulaşmak istediğiniz sitenin adresini yazmanız gerekir. Sonrasında doğrudan istediğiniz siteye; bu platformların ara yüzü üzerinden yönlendirilirsiniz. Bunun için IP adresinizi ya da DNS adresinizi değiştirmenize gerek bulunmamaktadır. Bu siteler geçiş kaydı tutar, ancak Hide.me geçiş kaydı tutmamaktadır. Yalnız şunu hemen belirtmek gerekir ki Proxy siteleri yavaştır ve bir kısmı da ücretlidir. Ücretsiz olanlarda da bol miktarda reklam vardır.

Yasaklı sitelere giriş için Opera, Mozilla veya Chrome gibi tarayıcılarla uyumlu çalışan eklentiler ile kısa sürede yasaklanan sitelere girebilirsiniz. Dot, VPN, Hotspot ve ZenMate bu eklentilerden birkaçıdır. Mobil ve masaüstü versiyonları bulunan bu eklentiler, telefonunuzu ya da bilgisayarınızı yavaşlatabilir.

Birtakım programlar vardır ki bunları indirdiğinizde yasaklanmış sitelere girebilirsiniz. Bunların serbest versiyonları olduğu gibi ücretsiz versiyonları da vardır. Ücretsiz versiyonların 30 günlük de olsa full sürüm deneme süreleri bulunmakta. Hide My IP, Tor Browser, Hideman gibi program ve mobil uygulamalar yasaklanmış sitelere girmek üzere size destek olabilir.

Bilgisayarlar ile Yasaklı Sitelere Giriş

Bilgisayarlar ile yasaklı sitelere girebilmek için günümüzde çok farklı seçenekler bulunuyor. Bilgisayar programlarını, eklentileri kullanarak ve DNS ayarlarını değiştirerek yasaklı sitelere girebilirsiniz. Web Design

  1. DNS Ayarlarını Değiştirerek Yasaklı Sitelere Girmek

Windows işletim sistemini kullanıyorsanız DNS adresini değiştirmek için “Bilgisayarım” klasörünü açarak işe başlayın. Sonra sırasıyla şu işlemleri yapın

  • “Bilgisayarım” klasörünü açtıktan sonra sol kısımdaki “Ağ”ı tıklayarak “Ağ ve Paylaşım Merkezi”ni açın.
  • Bu alanda karşınıza “Bağlantı Özelliklerini Değiştir”i tıklayın ve önünüze gelen sayfada IP ayarlarını ve DNS adreslerini değiştirebileceğiniz boşluklar çıkacaktır. DNS kısmına sırası ile 208.67.222.222/208.67.220.220 numaralarını girin.
  • Bu numaraları girdikten sonra DNS adresinizi güncellemiş olacaksınız ve istediğiniz sitelere girebilmek için internet bağlantınızı açıp kapatmanız lazımdır.
  1. Opera VPN ile Yasaklı Sitelere Giriş

Opera, yasaklı sitelere girmek isteyenler tarafından en çok tercih edilen tarayıcılardan biridir. Opera’nın kendi içinde VPN hizmeti bulunmaktadır. Opera kullanarak bilgisayarınızda hiçbir ayar yapmanıza ya da bir eklenti ve program kullanmanıza gerek yoktur. Opera tarayıcısını bilgisayarınıza kolaylıkla indirebilirsiniz. Resmi internet sitesine girdiğinizde tarayıcıyı ücretsiz olarak indirebilir ve kolaylıkla kurabilirsiniz. Opera’yı indirdikten sonra şunları yapmanız lazımdır:

  • Sol üst kısımdaki “Menü” yazısına tıklayın.
  • Ardından “Ayarlar” sekmesini tıklayın.
  • Daha sonra “Gelişmiş Ayarlar” sekmesinden VPN seçeneklerinin bulunduğu kısma gelin ve “VPN’i Etkinleştirin” seçeneğini etkinleştirin.
  • Bütün bunlardan sonra adres çubuğunun sol kısmında bulunan “VPN” yazısına tıklayarak sekmeyi açın.

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra Opera ile dilediğiniz yasaklı sitelere özgürce girebilişiniz.

  1. Bilgisayarlar İçin Eklentiler

Yasaklı sitelere girebilmek için birbirinden farklı eklentiler bulunuyor, ZenMate, DotVPN, Free VPN, uVPN ve Touch VPN bu eklentilerden birkaçıdır. Eklentiler, programlara nazaran daha kolay kullanılıyor. Mesela ZenMate’i Google Chrome ya da Mozilla Firefox tarayıcısın resmi sitesine girerek indirebilirsiniz. ZenMate’i PC’nize ya da laptop’unuza yükledikten sonra kurmanız ve etkinleştirmeniz lazım. Bunun için de bilgisayarı yeniden başlatmanız yeterlidir. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra tarayıcınızın sağ üst köşesinde ZenMate logosunu göreceksiniz. Bu logoyu tıklattığınızda karşınıza hangi ülkeden giriş yapmak istediğinizi seçmenizi isteyen bir sekme çıkacaktır. Ülke seçimini yaptıktan sonra kısa bir süre beklemeniz gerekir, ardından eklentiyi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yine Google Chrome veya Mozilla Firefox tarayıcısı ile yasaklı sitelere DotVPN eklentisi ile de girebilirsiniz. Bu eklentiyi de söz konusu tarayıcıların resmi sitelerine girerek bilgisayarınıza eklemeniz mümkündür. Kurma işlemini gerçekleştirdikten sonra sağ üst kısımda bulunan DotVPN yazısını, ardından “Disconnected” ibaresini tıklayın ve sekmeyi “Connected” şekline getirin. Böylece DotVPN ile yasaklı sitelere rahatça girebilirsiniz.

Mobil Cihazlarla Yasaklı Sitelere Giriş

Cep telefonunu ya da tabletinizi kullanarak yasaklı sitelere girebilmeniz mümkündür. Bunun için bazı VPN eklentilerini kullanmanız gerekiyor.

  1. Hideman VPN

Bu uygulama Android ve iOS işletim sistemleri ile kullanılabiliyor. Dünya üzerinde pek çok insan Hideman VPN’i kullanarak yasaklı sitelere giriş yapıyor. Google Play Store’dan ya da App Store’dan Hideman’i indirebilirsiniz. İndirme işlemini tamamladıktan sonra programın logosunu tıklayıp uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Bağlantıyı gerçekleştirdikten sonra “Country of Connection” kısmından ülke konumunu da değiştirmeniz mümkündür.

  1. Proton VPN

Proton VPN de Android ve iOS versiyonlarına sahiptir. Uygulama, bu iki tarayıcı ile herhangi bir sorun yaşanmadan kullanılabilmektedir. Uygulamayı, kullandığınız cihaza göre Google Play Store’dan ya da App Store’dan indirip kurduktan sonra logoyu tıklatın. Ardından karşınıza çıkan harita üzerinden istediğiniz ülkeyi seçin ve ardından “Disconnect” butonunu tıklayın. Böylece istediğiniz yasaklı siteye rahatça girebilirsiniz.

  1. Turbo VPN

Turbo VPN ile de hem Android hem de iOS temelli cihazlarınız ile yasaklı sitelere girebilirsiniz. Google Play Store ya da App Store’dan ücretsiz olarak indirdiğiniz programı kurduktan sonra “Tap to Connect” sekmesine tıklayarak “Connected” ibaresinin çıkmasını bekleyin ve istediğiniz siteye özgürce girin.

  1. Opera Free VPN

Opera Free VPN ile yasaklı sitelere özgürce girebilirsiniz. Bu uygulamayı cep telefonunuza ya da tabletinize indirdikten sonra aktif hale getirin. İsterseniz “Change Region” yazısını tıklayarak bulunduğunuz bölgeyi değiştirebilirsiniz.