Discord Nedir?

Discord Nedir?

Discord nedir? Sorusunu çevrimiçi oyun oynayan kişiler daha çok merak etse de Discord’un kullanım alanı giderek genişlemeye devam ediyor. Esasında Discord bir sohbet programıdır. Bu program üzerinden başka kişilerle sesli, yazılı ve görüntülü olarak iletişim kurabilirsiniz.

Piyasada Skype, TeamSpeak veya Viber gibi çevrimiçi iletişim sağlayan program ve uygulamalar varken Diskord neden bu kadar öne çıktı? Diskord nedir? Diskord botu nedir? ve Diskord botu nasıl eklenir? Sorularına cevap niteliğinde olacak bir yazı hazırladık.

Discord Nedir?Discord Nedir? Nasıl Ortaya Çıktı?

Discord, 2015 yılında Jason Citron tarafından geliştirilen bir online sohbet programıdır. Jason Citron’un Final Fantasy XIV ve League of Legends gibi online oyunlarda oyun oynarken özellikle sesli iletişimin zorunlu olduğunu ve bunun için bazı programlar olsa da oyuncuların ihtiyacını tam olarak karşılamadığını fark etmesi ile oluşan fikirden yola çıkmasıyla geliştirilen bir uygulamadır. Geçtiğimiz 2019 yılında 250 Milyon kullanıcı sayısını geçen ve 13,5 milyon haftalık aktif sunucu sayısına ulaşan program, hızla büyümeye ve tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor.

Pandemi dolayısıyla tüm dünyada çok sayıda şirketin uzaktan çalışma sistemine geçmesiyle birlikte kullanım alanı daha da genişleyen Diskord, artık sadece çevrimiçi oyun oynayanlar tarafından değil; profesyonel iş hayatında da günlük sohbet aracı olarak kullanan kişiler tarafından da tercih edilen bir uygulama haline geldi.

Sesli ve yazılı iletişime ek olarak video aramalarına da olanak sağlayan program üzerinden canlı yayın açabilmenize imkân veren Diskord, Windows, MacOS, Linux, iOS, Android ve Web tarayıcısı üzerinde çalışabiliyor.

Discord AnasayfaDiskord Nasıl Kullanılır?

Diskord, yukarıda da bahsettiğimiz gibi çevrimiçi anlık sesli, yazılı ve görüntülü bir sohbet programıdır ve bu sohbetler sunucular aracılığıyla gerçekleşir. Yani başka insnalarla iletişim kurmanız için bir sunucuya bağlanmanız gerekir. Bu sunucuyu siz de kurabilirsiniz yada hazır olan bir sunucuya bağlanabilirsiniz. Herkese açık ve isteyen herkesin girebileceği bir sunucu oluşturabileceğiniz gibi sadece istediğiniz kişilerin giriş yapabileceği bir sunucu da kurabilirsiniz.

Açık sunuculara girmek için o sunucuyu tıklamanız yeterli. Herkese açık olmayan özel odalar içinse sunucu sahibinin size bir kod vermesi gerekiyor. Eğer özel sunucuyu siz açtıysanız, siz girmesini istediğiniz arkadaşınıza kod gönderiyorsunuz. Böylece sadece sizin istediğiniz kişilerin giriş yapabildiği bir sohbet kurabiliyorsunuz.

Ayrıca kurduğunuz sunucu içinde farklı odalar kurabilirsiniz. İstediğiniz kadar oda kurabildiğiniz bu odaları farklı amaçlar için kurup onların birbirine karışmamasını sağlayabiliyorsunuz. Örneğin; Diskord üzerinden hem bir grup arkadaşlarınızla sohbet ediyor, hem başka bir grupla League of Legends oynuyor hem de başka bir grupla CS:GO oynuyorsunuz. İşte her oyun için farklı bir oda oluşturup olası karışıklıkların önüne geçebiliyorsunuz. Özellikle kalabalık bir sunucuya sahip kişilerin işlerini oldukça kolaylaştıran bir özellik.

Discord ÖzellikleriDiskord’un Diğerlerinden Ayıran Özellikleri

Diskord benzeri oldukça fazla program olmasına rağmen kısa denilebilecek bir sürede bu kadar büyümesine ve gelişmesine olanak sağlayan bazı özellikler var. Skype, Slack veya Zoom gibi programlar da benzer işler yapabilmesine rağmen Diskord, özellikle çevrimiçi oyun oynayanlar için geliştirilmiş ve hedef kitlesinin ihtiyaç duyduğu bir boşluğu doldurmuştur. Oyuncuların oyun içindeki anlık iletişimini kesintisiz ve hızlı bir şekilde sağlamasıyla oyuncuların performansını olumlu yönde etkileyip onların gönlünde taht kurmayı başarmıştır.

Diskord’u diğer benzer programlardan ayıran diğer özellikleri ise şu şekildedir;

  • Basit, sadece ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olması
  • Sesli ve yazılı iletişimin yanında görüntülü yayın açma özelliğine sahip olması
  • Gelişmiş bir kontrol paneline sahip olması
  • Hızlı ve pratik bir yapıya sahip olması
  • Kişilere görev atanabilmesi
  • Sunucuya bot eklenebilmesi

Gibi özelliklerinin yanında sürekli güncellenen ve gelişen bir program olan Diskord, gelişmiş bot seçenekleriyle de kullanıcılara güzel kolaylıklar sağlıyor.

Discord Discord Botu Nedir?

Diskord botları sunucunuza çok farklı özellikler eklemenize yardımcı olan sahte kişiler diyebiliriz. Bunlar, müzik yayını yapmak, arkadaşlarınızla birlikte farklı tarzlarda oyunlar oynamak, davetiyeler göndermek, sesleri kaydetmek gibi Diskord üzerinden pek çok şey yapmanıza olanak sağlayan botlar. Sunucularınıza bu tarzda botlar ekleyip sunucunuzu geliştirebilirsiniz.

En işe yarar ve seveceğiniz bazı Diskord botları;

  • Mee6
  • Mc-at
  • Statbot
  • Betterantispam
  • groovy
  • Rythm
  • Giveawaybot
  • Carl-bot
  • Dyno

Ankara Web Tasarım

Diskord Botları Nasıl Eklenir?

Diskord’a bot eklemek de diğer özelliklerini kullanmak kadar çok kolay ve basit. Diskord sunucunuza bot eklemek için yapmanız gereken tarayıcınızdan top.gg adresine girip buradan istediğiniz botu aratıp yüklemek. Bunun için izlemeniz gerekenleri adım adım yazalım:

  • Diskord’a tarayıcıdan giriş yapıp top.gg adresine gitmek
  • Arama bölümünde yüklemek istediğiniz botu aratmak
  • Botu bulduktan sonra “Add to Discord” seçeneğini tıklamak
  • Botu eklemek istediğiniz sunucuyu seçmek
Diskord Nedir?
Diskord’a Bot Nasıl Eklenir?

Bu kadar basit. Sizin de Diskord sunucunuz artık çok daha kullanışlı ve eğlenceli bir hale geldi.