Bluestacks Nedir?

Bluestacks Nedir?

Bluestacks nedir, ne için kullanılır? Mobil uygulama ve oyunlara ilgili olanların merak ettiği bir platform olan bluestacks ile ilgili merak edilenleri yazımızda bulabilirsiniz.

Bluestacks nedir sorusunun özetle cevabı bir android emulatoru olduğudur. Emulator uygulamaları genellikle eski nesil teknolojileri günümüze taşıması olarak bilinir. Ancak bu program günümüzün en yaygın kullanım alanına sahip mobil işletim sistemi olan android uygulama ve oyunları bilgisayarınızda deneyimlemenize imkan tanır.

Bluestacks Nedir?

Android işletim sisteminin çalışmasına katkıda bulunan Bluestacks, Android temelli oyun ve uygulamaların çalışmasını sağlıyor. Bluestacks ile bilgisayarınızdan tüm Android temelli uygulama ve oyunları, hiçbir engele uğramadan tüm fonksiyonları ile çalıştırabilirsiniz. Cep telefonunuzun, bilgisayarınızın ya da tabletinizin desteklemediği herhangi bir uygulamayı Bluestacks ile çalıştırabilirsiniz. Bluestacks zararlı mı veya güvenilir mi diye merak ediyorsanız program sürekli güncelleştirilen zararsız bir yazılıma sahip. Ancak bilgisayar özellikleriniz düşükse çok ağır ve işlemcinize yük bindirebilecek şekilde çalışacağını hatırlatalım.

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri
  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: BIOS etkinleştirilmiş sanallaştırma uzantılarına sahip Intel Core i5-680 (PassMark 3500) veya daha yüksek işlemci.
  • Grafik: Intel HD 5200 (PassMark 750) veya üzeri
  • Ram: 6GB veya üzeri
  • HDD: SSD (ya da fusion)
  • İnternet: Oyunlara, hesaplara ve ilgili içeriğe erişmek için geniş bant bağlantısı
  • Microsoft veya chipset sağlayıcınızın grafik sürücüleri güncel olmalıdır

Bluestacks’in Kurulumu

Bilgisayar, laptop ya da cep telefonunuzun işletim sistemine uygun bir Bluestacks indirdikten sonra Mac kullanıcıları da dahil olmak üzere kolayca çalıştırabiliyorsunuz. İndirdiğiniz dosyaya çift tıklayıp kurulumu gerçekleştirmek mümkün. “Devam” tuşundan sonra sözleşmeyi onayladığınızda masaüstüne Bluestacks ikonu ekleniyor. Bu ikonu tıkladıktan bir süre sonra Bluestacks yüklenecektir.

Sanal Android Cihazları Oluşturabilirsiniz

Bluestacks nedir? sorusunun yanıtını merak edenler, hemen ürünü test edebilir. Tam ekran olarak kullanılabilen Bluestacks ile beğendiğiniz ve keyif aldığınız oyun ve uygulamalarla tam ekranda meşgul olabilirsiniz. Örneğin Pub G Mobile, Candy Crush gibi oyunları Bluestacks, sanal bir cihaz gibi çalıştırabilir. Ancak cihazınızın performansının yüksek olması ve şarj sorunu yaşamamanız gerekiyor. Bu oyunları oynayabilmek için Gmail hesabınızla kayıt yapmanız da diğer bir gereklilik.

Bluestacks Nedir?
Bluestacks Nedir?

Isınma ve Hafıza Sorunu Yok

Cep telefonu, tablet ve laptoplar belli program ve uygulamaları çalıştırırken zorlandıkları için ısınabiliyorlar. Bazen de cihazın hafızası bu uygulama ya da programları depolamak için yetmiyor. Bunları indirdiniz diyelim, cihazınızda yavaşlamalar başlıyor. Bluestacks’i kullandığınız vakit ne hafıza sorunu yaşarsınız ne de ısınma problemi. Ancak asıl amacının android platformunu kullanmayanların bu sistemi deneyebilmesi veya herhangi bir uygulamayı, oyunu mobil cihazınıza yüklemeden test edebilmeniz. Böylece beğendiğiniz oyun ve uygulamaları önce deneyip daha sonra cihazınıza kurulum yapabilirsiniz.

Kullanımı Basittir

Bluestacks’i merak edenler için belirtmek gerekir ki Bluestacks’in kullanımında sorun yaşamazsınız. Bluestacks’in kullanımı basittir. Sıradan bir internet kullanıcısı iseniz çok rahatlıkla Bluestacks’i kullanabilirsiniz. Oyunu durdurup sonradan kaldığınız yerden oyuna başlayabilirsiniz.

Yeni Sürümü İle Bluestacks

Bugüne kadar Bluestacks’in 4 ayrı versiyonu vardı. Bluestacks 4, önceki sürüm bluestacks 3’e göre farklılıklar içeriyor. Son versiyon performans açısından da oldukça iyi. Kullanım özellikleri kısaca:

  • Bilgisayarların çevre birimleri olan mouse, kamera, sensör ve mikrofon gibi bileşenlerle uyumlu çalışır
  • Arayüzü android cihazlar gibidir, yüklediğiniz programlar ana ekranda ikon olarak yer alır
  • Oyunculara özel yazılım alt yapısı sayesinde deneyiminizi çeşitli platformlarda canlı yayın olarak paylaşmanıza imkan tanır
  • Yazılım geliştiriciler performans ve kullanıcı deneyimi testlerini gerçekleştirebilir, fiziki cihaz olmadan da bilgisayar üzerinden çalışmaya devam edebilirler
  • Yeni android güncellemelerine uyum sağlamak amacıyla platform da kendini güncellemeye devam etmektedir