Man Down Sistem ve Projeleri çalışanların herhangi bir tehdit veya olağan dışı durumla karşı karşıya kaldığında otomatik acil çağrı yapılmasını sağlayan yazılım ve bileşenleridir. Yalnız çalışan adam sistemleri olarak da adlandırılan bu güvenlik önlemi, personeller ile sorumlu oldukları alanın yakın takibini sağladığı gibi olası zarar görme ihtimallerini de en aza indirmektedir. Ülkemizde ilerleyen süreçte iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde bu ve buna benzer önlemlerin yer alması beklenmektedir.
Man Down Sistem ve Projeleri GSM tabanlı haberleşme sayesinde günümüzde neredeyse her coğrafi alandan ulaşılabilen bir iletişim ağına bağlı çalışmaktadır. Acil çağrı sistemi görevi gören Man Down, önceden belirlenen senaryolara göre otomatik olarak devreye girerek uyarı ve iletişim kurulmasını sağlar.
Yalnız Çalışan Personel Takip Sistemi
Yalnız Çalışan Personel Takip Sistemi GSM tabanlı cihazlarla tehlikeli, riskli bölgelerde yalnız çalışan personelin takip edilmesi ve acil bir durumda o kişiden sinyal alınması amacıyla geliştirilir. Man down uyarı sistemleri cihazı GSM operatörlerinden alınabilen SIM kartı aracılığıyla acil çağrı yapılmasını sağlar. Yapılan çağrılar man down SIM kartına tanımlanan herhangi bir cep telefonuna sesli çağrı yapar veya sesli görüşme olanağı sağlar. Sistemin en can kurtarıcı özelliği acil çağrının yapıldığı konumu da karşı cihazlara iletmesidir. Konum bilgisi iç-dış ortamlar da beacon detektörlerle; dış ortamlarda ise GPS, A-GPS aracılığıyla gönderilir.
Man Down Systems and Projects Şeması
Man Down Sistem ve Projeleri aşağıdaki bileşenlerden oluşur:
- Man Down Cihazı
- İç Ortam İçin Beacon Detektörler
- GSM Network
- İzleme Yazılımı
- İzleme Yazılımının İletişim Kurduğu Cep Telefonları
görüldüğü üzere man down radyo sistemi herhangi bir kablo bağlantısı veya alt yapı ihtiyacı yoktur. Personele temin edilen cihaz haricinde de ek bir cihaza sahip olmak gerekmemektedir.
Web Tasarım, MGA Bilişim
Man Down Uyarı Sistemi Nasıl Çalışır?
Man Down cihazı içerisindeki sensörler sayesine çeşitli senaryolara göre otomatik olarak devreye girmektedir. Örneğin personelin belirlenen açıdan daha fazla yatay konuma düşmesi onun tehlikeli bir durum yaşadığı anlamına gelebilir. Bu durumda cihaz kendisine tanımlanan yazılım ve cihazlara sinyal gönderir. Bu sinyali göndemeden önce yine önceden tanımlanan zaman aralığında titreşimle personeli uyararak kapatmaması halinde acil durum sinyali göndereceğini haber verir.
Kapatılmaması durumunda personelin konum bilgisini istenilen cihazlara gönderir ve otomatik cevaplanan sesli konuşma aktif hale gelir. Alarm veren cihaz özelliğine göre değişmekle birlikte 100 dB üzerinde ses çıkararak tesis içerinde personelin kolaylıkla bulunmasına da yardımcı olur.
Mon Down Sistemi Hangi durumlarda Alarm Verir?
- Manuel, el ile alarm
- Hareketsizlik Alarmı
- Yatay pozisyon alarmı
- Zamansal Alarm
- Düşme alarmı
- Sınır İhlali Alarmı
Man Down Sistem ve Projeleri
Çalışan güvenliğinde ve görev alanının kesintisiz takibi konularında hayati önem taşıyan Man Down sistemleri yazılımları her işletmenin ihtiyacına özel olarak programlanmaktadır. Çünkü her personelin çalışma koşulları ve alarm alınması gereken senaryolar farklı olabilmektedir. MGA Bilişim ile iletişime geçerek Man Down sistemlerinizin projelendirmesine başlayabilir, günümüzün tüm imkanlarını kullanan bu önlemlerle çalışanlarınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.