Telegram Nedir?

Telegram Nedir?

Telegram nedir? Sorusu sizin de son yıllarda muhakkak duyduğunuz bir sorudur çünkü, dünya genelinde 100 milyon kullanıcıyı geçmiş bir uygulamadan bahsediyoruz.

Telegram nedir? Kendi tanımlarıyla Telegram; Pavel Durov ve Nikolay Durov adında iki kardeş tarafından geliştirilen hız ve güvenlik odaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulama ücretsizdir ve yine kendi iddialarıyla ücretsiz kalacaktır. Gelin Telegram’ı yakın rakibi Whatsapp’tan ayırıp çok daha üstün kılan belli başlı özelliklerine bakalım.

Telegram Nedir? Açık Kaynak Kod Sistemi Ne İşe Yarar?

Telegram açık kaynak kodlu bir uygulamadır. Yani yazılımın sadece son halini değil, onu oluşturan yazılım dili hali de okunabilir ve isteyen herkesin görebileceği şekilde açıktır. Uygulama hakkında merak ettiklerinize buradan bakıp gerçekten söylendiği gibi olup olmadığına bakabilirsiniz.

Güvenlik

Telegram’ı Whatsapp’tan ve muadili diğer anlık mesajlaşma uygulamalarından ayıran en önemli özelliği kişi güvenliğine büyük önem vermeleridir. Zaten Telegram’ın büyümesi ve bilinirliğinin artması Whatsapp’ın güvenlik konusunda epey tartışılan Facebook tarafından satın alınmasıyla başlamıştı. Kişisel veriler konusunda epey hassas davranan Telegram, Rusya’da kuruldu fakat hükümetin yerel bilişim düzenlemeleri nedeniyle Rusya’dan ayrılmak zorunda kaldı ve şirketi Berlin, Londra ve Singapur’a taşıdı. Uygulamanın bu ülkelerdeki güvenlik yasaklarıyla da çatışmasından sonra şirket son olarak merkezini Dubai’ye taşıdı.

Gizlilik

Gizliliğe de güvenlik kadar önem veren Telegram, kullanıcılarına gizli sohbet özelliği sunuyor. Bu özellikle mesajlarınızı okunduktan saniyeler sonra silinebilir halde ayarlayabilirsiniz. Üstelik hem normal sohbette hem de gizli sohbette silmek istediğiniz mesaj ve medya öğelerini her iki taraftan da silebiliyorsunuz.

Ayrıca, bir gruba telefon numaranızı gizleyerek sadece kullanıcı ismiyle kayıt olabilirsiniz. Uygulama numaranızı sadece rehberinizdeki kişilerle paylaşır. Numaranızı vermeden de insanlarla konuşabilir, gruplara katılabilirsiniz.

Bulut Yedekleme Sistemi

Bulut yedekleme sistemi, cihazlarınızdaki hafıza alanından bağımsız verilerinizin tutulduğu sanal hafızadır. Telegram’ın bu özelliği sayesinde farklı cihazlarda uygulamayı açsanız da tüm sohbetleriniz ve fotoğraf video gibi medya öğelerinize hemen ulaşabiliyorsunuz. Sizin herhangi bir yedekleme yapmanıza gerek kalmıyor. Silmek istediğiniz bir şeyi sildiğinizde de o dosya sadece bulut sisteme kaydolduğu için tamamen siliniyor.

Ankara SEO Hizmeti

Masaüstü Uygulaması

Malumunuz artık bilgisayardan mesajlaşıp bir şeyler gönderme herkes için bir ihtiyaç. Telegram’ın en sevilen özelliklerinden biri de başarılı ve kullanışlı web uygulamadır. Web uygulamasını kullanmak için telefonunuzun yanınızda olmasına veya internetiniz olmasına gerek yok. Telefonsuz ve internetsiz de kullanılabilen, sadece ve hızlı bir arayüze sahip web sürümünde ayrıca çoklu oturum açmak da mümkün.

Sınırsız Gruplar ve Kanallar

Yine uygulamanın en yakın rakibi Whatsapp’tan örnek verelim. Bildiğiniz gibi Whatsapp’ta 256’dan fazla kişiyi bir gruba alamıyorsunuz. Böyle durumlarda farklı gruplar kurmanız gerekiyor. Fakat Telegram’da kişi sayısı sınırlaması bulunmuyor. Sınırsız sayıda kişiyi gruba alabilirsiniz.

Ayrıca, Telegram’da kanal adı verilen bir özellik eklenmiş. Bu sistemde grup üyeleri yazamazken sadece kanal sahibi paylaşımda bulunabiliyor.

Muhteşem Diğer Özellikler

Telegram’ın saymakla bitmeyecek o kadar çok özelliği var ki; hepsini yazmanın imkânı yok. O yüzden diğer önemli özelliklerini şöyle sıralayalım:

  • 2 GB’a kadar tek seferde dosya gönderme
  • Zamanlanabilir mesaj gönderme
  • Gece modu ve farklı tema seçenekleri
  • Reklamsız, kolay kullanımlı arayüzü
  • Son görülmeyi belli kişilere kapatıp belli kişilere açma
  • Sohbet klasörleme özelliği
  • 500 üyeden fazla olan gruplarda istatistik desteği
  • Pratik ve hızlı sohbetleri dışa aktarma
  • Binlerce işe yarar bot seçeneği
  • Görüntülü ve sesli arama imkânı